SVEBRA | Utbildning & certifiering
22072
page-template-default,page,page-id-22072,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Utbildning & certifiering

Vi inom SVEBRA tycker att det är viktigt att följa svensk standard och utbildar därför våra servicetekniker hur man ska göra för att följa kraven i standarden. 2007 beslutade vi om första kvalitetsdokumentet som beskrev vad en brandsäkerhetstekniker utbildning ska innehålla. Den har under tiden uppdaterats och på utbildningarna används SVEBRAs egna kursmaterial.

 

SVEBRA har beslutat att alla medlemsföretag som har anställda som jobbar med underhåll av brandsläckare och brandposter ska vara SVEBRA certifierade, dvs gått vår utbildning och examinerats både praktiskt och teoretiskt. Som bevis på att man är certifierad är det ID-kort som man får.

 

Nu har SVEBRA även tagit fram en utbildning för att kunna certifiera sig inom utrymningssäkerhet. Den kallas för FUD, förenklad utrymningsdimensionering.

 

Om du är intresserad av att gå någon av våra utbildningar så tag kontakt med SVEBRAs kansli via e-post kansli@svebra.org eller ring 08-363 112 så får du veta vad som gäller.

 

Riktlinjer och instruktioner

 

SVEBRA certifierad brandservicetekniker, grund (PDF)

Dokumentet visar information om den grundläggande utbildning för att bli SVEBRA certifierade brandservicetekniker. Denna utbildning är 2 dagar och är enbart för anställda i SVEBRA medlemsföretag.

 

SVEBRA certifierad brandservicetekniker, rep (PDF)

Dokumentet visar information om den repetitionsutbildning som krävs för att efter 5 år fortsätta vara SVEBRA certifierade brandservicetekniker. Denna utbildning är 1 dag och är enbart för anställda i SVEBRA medlemsföretag.

 

SVEBRA certifierad FUD1 (PDF)

Dokumentet visar information om den utbildning som går igenom grundläggande lagar och krav för utrymningsdimensionering i lokaler upp till 150 personer. Denna utbildning är 3 dagar och är enbart för anställda i SVEBRA medlemsföretag.