SVEBRA | Områden
22091
page-template-default,page,page-id-22091,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Områden, riktlinjer och rekommendationer

Inom SVEBRA arbetar vi kontinuerligt med att utifrån myndigheternas generella bestämmelser utarbeta mer specifika, konkreta riktlinjer och rekommendationer gällande brandsäkerhet. Vi sammanställer branschrekommendationer, enhetliga leveransvillkor, garantibestämmelser och rekommendationstabeller för brandsläckare.

 

I SVEBRAs sju olika expertområden finns representanter från våra medlemsföretag med spetskompetens inom respektive grupps område. De tar fram riktlinjer och rekommendationer, lobbar, opinionsbildar och arbetar för att påverka lagar, regler och standarder inom respektive grupps område.

 

 

Övergripande riktlinjer och rekommendationer

 

Rekommendationer gällande kommunal försäljning av brandskyddsprodukter och tjänster (PDF)

Rekommendationerna innehåller en kort sammanfattning av de lagar och regler som reglerar samverkan mellan kommunala och privata aktörer på en marknad. I rekommendationen finns även en sammanställning över Konkurrensrådets och Konkurrensverkets bedömningar av räddningstjänstens försäljningsverksamhet. SVEBRA sammanfattar sitt ställningstagande i ett antal rekommendationer.

 

Leveransbestämmelser SVEBRA L92 (PDF)

Gemensamma leverans- och garantibestämmelser för SVEBRAs medlemsföretag.

 

Garantibestämmelser SVEBRA G-97 handbrandsläckare (PDF)

Allmänna etiknormer för SVEBRAs medlemsföretag.

 

Hantering av miljörisker SV-INF 2018:1 (PDF)

En faktasammanställning över regler gällande farligt avfall som berör brandserviceverksamhet t.ex. lysrör, batterier, brandvarnare m.m

 

 

Till expertområdet för

Brandlarm

Brandposter

Brandsläckare

Konsult & utbildning

Service & underhåll

Släckanläggningar

Utrymningssäkerhet

Myndigheter