SVEBRA | Kontroll
24119
page-template-default,page,page-id-24119,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Kontroll

BILDER FRAMSIDA5

I SVEBRA finns det medlemsföretag som kontrollerar brandredskap inom Brandsäkerhet såsom till exempel brandsläckare, brandposter och brandfiltar och de som utför verkstadsgenomgång på brandsläckare och återkommande kontroll på gasflaskor.

 

SVEBRA har tagit fram dokument som sammanfattar standard och utökat dessa med rekommendationer på olika bytesintervall som tillverkare rekommenderar.

 

SVEBRA är aktiv i SIS som reviderar befintliga och tar fram nya standard i Sverige och Europa. SVEBRA har finansierat översättning av standard till svenska. Vårt dokument för kontroll av brandgasventilation blev svensk standard.

 

SVEBRA har också tagit fram ett dokument för att förklara brandsäkerhet och vilken typ av brandsläckare som man rekommenderar i dokumentet val och placering av brandsläckare.

 

 

SVEBRA dokument

SV-RI 2016:1 – Serviceföreskrifter för handbrandsläckare

SV-RI 2015:2 – Serviceföreskrifter för inomhusbrandposter

SV-RI 2009:1 – Serviceföreskrifter brandgasventilation

SV-RI 2012:1 – Serviceföreskrifter nödljus

SV-RI 2014:1 – Serviceföreskrifter för torr stigarledning

SV-RI 2015:1 – Val och placering av brandsläckare

Underhåll av fasta släcksystem

 

 

Standard

Brandsläckare:

SS 3656:2018 – Handbrandsläckare – Underhåll och omladdning

 

Brandpost:

SS-EN 671-3 – Fasta släcksystem – Del 3: Inomhusbrandposter – Underhåll av inomhusbrandposter med formstabila slangar och slangsystem med flatrullade slangar.

.