SVEBRA | Våra viktigaste frågor
22055
page-template-default,page,page-id-22055,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Våra viktigaste frågor

SVEBRA driver ständigt viktiga frågor för att göra Sverige brandsäkrare. Under 2017 har vi valt att koncentrera oss på tre huvudområden. Brandlarm, Utrymningsutbildning och Återsamlingsplatsens dag.

 

Brandlarm

Bland våra medlemsföretag finns flera som är certifierade som anläggarfirma brandlarm men också många som monterar, utbildar och utför service av brand- och utrymningslarm. Dessa medlemsföretag arbetar nu tillsammans med att ta fram gemensamma riktlinjer i enlighet med SVEBRAs stadgar för brandlarmsinstallation och service.

Utrymningsutbildning

SVEBRA har sedan 2007 haft en certifierad utbildning för brandservicetekniker, dvs de som utför årligt underhåll på brandsläckare och årlig kontroll av brandposter enligt gällande standard och våra serviceinstruktioner. Nu har SVEBRA tagit fram en certifierande utbildning för dimensionering av utrymning som vi kallar FUD 1.

Återsamlingsplatsens dag

Den 6 september ska återsamlingsplatsen vara i centrum. Tanken är att alla ska fundera på var deras återsamlingsplats är om det skulle hända någonting på arbetsplatsen eller i hemmet.

 

Återsamlingsplatsens dag kommer att ske i samarbete med SWESEC och deras branschorganisationer.