SVEBRA | Aktuellt
22412
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

SVEBRA sammanfattar

Nya dokument har skapats där SVEBRA sammanfattar tillverkarens instruktioner och kända fel. Dokumenten finns att hämta hem från vår interna sida som du kommer åt genom att logga in. Har du aldrig loggat in så måste du registrera dig först. Inga privata e-post konton tillåts utan bara e-post som kopplas till företag som är medlem i SVEBRA.

Har du problem så ring oss 08-363 112 eller skicka e-post till info@svebra.org

SVEBRA sammanfattar Tillverkarens instruktioner (2020-06-18)
SVEBRA sammanfattar Aktuella fel (2020-06-18)
SVEBRA sammanfattar Gamla fel (2020-06-18)

Brandsäkerhetstekniker

Styrelsen har beslutat att SVEBRA certifierade brandsäkerhetstekniker som har certifikat som ska förnyas under våren, sommaren 2020 får förlängt godkännande till 2020-09-30.

Information vid omladdning av Vätskesläckare

2020-02-28 – Presto har kommit med ett tekniskt meddelande som beskriver ett problem vid omladdning av Vätskesläckare.

För mer information finns det tekniska meddelandet på våra interna sidor för medlemsföretag.

Cecilia Uneram, ny VD i Svebra Utbildning AB

Cecilia Uneram blir ny VD för Svebra Utbildning AB SVEBRA har utsett Cecilia Uneram till ny VD för Svebra Utbildning AB. Cecilia kommer närmast från en tjänst som sektionschef på Trafikverket och kommer från och med 15 april ta över ansvaret för företaget.

– Det gläder mig att Cecilia har tackat ja till uppgiften att leda verksamheten till nästa spännande fas i sin utveckling. Cecilia har lång erfarenhet från branschen och ingående kunskap om marknaden. Tillsammans med ledningen och övriga medarbetare ser jag fram emot ett nära samarbete med Cecilia, säger P.O. Swedérus, ordförande i SVEBRA.

Cecilia Uneram kommer närmast från en sektionschefstjänst på projekt Ostlänken Trafikverket. Cecilia är brand- och arbetsmiljöingenjör och har en kandidatexamen i ledarskap, kvalitets- och förbättringsarbete. Cecilia har tidigare arbetet som räddningschef på Västra Sörmlands Räddningstjänst och har även varit brandsakkunnig och kommunikationschef på Brandskyddsföreningen. Utöver VD-rollen på Svebra Utbildning AB kommer Cecilia till viss del arbeta för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

Cecilia Uneram ersätter Lukas Svärd som fortsätter sitt arbete hos Svebra Utbildning AB, Lukas kommer fokusera på att utveckla konceptet Brandfarliga Arbeten och driva nya spännande projekt.

– Svebra Utbildning AB har under Lukas Svärds ledarskap överträffat allas förväntningar. Lukas har varit drivkraften bakom uppbyggandet av Brandfarliga Arbeten som efter så kort tid idag är ett effektivt, välskött och kundinriktat koncept, säger P.O. Swedérus och fortsätter:

– Under de kommande åren ska Brandfarliga Arbeten och SVEBRA marknadsposition stärkas. Vi är redan igång med en rad olika spännande projekt som kommer gagna branschen och ge valmöjligheter som idag inte finns. Med både Lukas och Cecilia ska vi skapa ytterligare tillväxt och nytta för alla som väljer Svebra Utbildning, avslutar P.O. Swedérus.

Ej röda handbrandsläckare

SVEBRAs medlemmar har tidigare beslutat att man får sälja släckare som inte är röda vilket är kravet i EN3 men att man då ska vara tydlig att släckaren ska användas för konsumentmarknaden.

READ MORE

AFS 2008:13 eller ISO 7010

Efter förra SVEBRA bladet så svarade arbetsmiljöverket på min fråga om man ska skylta enligt AFS 2008:13 eller ISO 7010 och om man får blanda skyltar från de båda standarderna.

Ovanstående skyltar är enligt ISO 7010READ MORE

CE – EN3 märkning

Frågan kom från en tillverkare av en ny typ av sprint. En sprint som är lätt att dra ut även om brandsläckarens handtag trycks ihop.

Vad får man och vad får man inte göra på en brandsläckare för att CE och EN3 märkningen fortfarande ska gälla.

READ MORE

Revidering SS 3656

SIS/BRS håller på att revidera SS 3656 för första gången sedan den kom 2001.

Med i arbetet från SVEBRAs styrelse är Mikael Höglind, Vivestra.

READ MORE

Brandsläckare för lithium brand

SVEBRAs höstmöte 2017 handlade mycket om batteribränder. Melker Lang från GPBM Nordic berättade om ett nytt släckmedel som släckare lithium bränder.

READ MORE

Nytt utbildningsmaterial

I samband med höstmötet visar kansliet upp det nya kursmaterialet som ska användas på brandservicetekniker utbildningen. Kursmaterialet består av elevmaterial som är åhörarsidor samt aktuella riktlinjer samt lärarmaterial.

Det nya utbildningsmaterialet är en powerpoint som ska användas på SVEBRA certifierade utbildningar. Styrelsen har också beslutat att enbart anställda i medlemsföretag får gå SVEBRA certifierad brandservicetekniker utbildning.

READ MORE

Årsmöte 2017

SVEBRAs medlemmar samlades den 6-7 april 2017 för att få information, utbyte av erfarenhet samt välja ny styrelse.

Årsmötet började efter lunch på torsdagen på Viking Lines konferenscenter. Där fick vi höra vad elsäkerhetsverket, ALMEGA och AR Brandsäkerhet (Anders Reinholdson).

READ MORE