SVEBRA | Utbildning
24124
page-template-default,page,page-id-24124,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Utbildning

BILDER FRAMSIDA5

I SVEBRA finns det medlemsföretag som utbildar i brandsäkerhet.

 

SVEBRA har startat ett dotterbolag, SVEBRA Utbildning AB som kommer att ta fram fler kravdokument och utbildningsmaterial. Den första utbildningen som SVEBRA Utbildning tog fram var brandfarliga arbeten. Brandfarliga arbeten är ett koncept för att utbilda hantverkare som arbetar med arbeten som är heta enligt försäkringsbolagens försäkringsregler.

 

 

SVEBRA certifiering

Föreningen SVEBRA har tagit fram två utbildningar, Brandsäkerhetstekniker och Förenklad utrymningsdimensionering som SVEBRA Utbildning AB och andra godkända arrangörer följer när de utbildar och certifierar.

 

Anledningen till varför SVEBRA har tagit fram en certifiering är att vi tycker att det är viktigt att Brandsäkerhetstekniker känner till aktuella fel och brister, tillverkarens instruktioner och kraven i gällande standard. 2007 beslutade medlemmarna om kvalitetsdokumentet för brandsäkerhetstekniker.

 

SVEBRA har beslutat att alla medlemsföretag som har anställda som jobbar med att kontrollera brandredskap ska vara SVEBRA certifierade. Som bevis på det får man ett ID-kort.

 

SVEBRA dokument

Allmänna_riktlinjer_vid_grundläggande_brandskyddsutbildning

QS 2007:2 utbildning brandservicetekniker

 

.