SVEBRA | Att släcka bränder i bilar
23514
post-template-default,single,single-post,postid-23514,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Att släcka bränder i bilar

Tore Eriksson, MSB berättar om att släcka bränder i bilar.

SVEBRAs ordförande P.O. Swedérus öppnade 2017 års höstmöte med att hälsa närvarande medlemsföretag och gäster välkomna. Höstmötet började på torsdagen med föreläsningar av MSB, Tore Eriksson och Bo Andersson och avslutades av Melker Lang, GPBM Nordic.

Först ut var Tore Eriksson som berättade att han är ordförande för CTIF, International association of fire and rescue service. CTIF är världens största brandorganisation men den minsta i Sverige.

Tore Eriksson berättade att man tagit fram arbetssätt att angripa bränder i bilar som kan vara gas- eller elbil.

Tore Eriksson berättade om en brand i en bil i Kramfors där ägaren varnade att det var en gasbil och brandmännen tog avstånd från branden men ändå landade bilens tak 1m från en brandman i samband med explosionen.

Problemet är att ta sig fram till skadeplats utan risk om man måste klippa loss personer i gas- och elbilar. I Frankrike har man kommit fram till att man kyler tills det är säkert oavsett vilken typ av bil det är. I samband med höstmötet släppte MSB en studie om bränder i moderna bilar.

Tore Eriksson avslutar sitt föredrag med att berätta att brandmän borde ha kem- och brandskyddsdräkt vid släckning av gas/el bil för larmställ är inte motståndskraftigt nog samt att om det inte finns människor i eller runt bilbranden så är det bättre att vara defensiv och låta bilen brinna upp.